S.O.S. Achtergrondverhalen stress

- Van : Erin Whitford

2qn6s1z.jpg
Geschreven door: Haley Dawson & Erin Whitford
Welkom in deze van S.O.S. Achtergrondverhalen stress. Dit is het blad dat geschreven wordt door de detectives van het Onderzoeksteam.
EfbKuK8.png
Geschreven door: Haley Dawson & Erin Whitford

Goeiendaaaaaaaag,
Jij kwam met het leuke idee om een interview te doen met iemand over AV’s en PT’s en daarvoor hebben de detectives en ik wat vragen opgesteld!


Kennismaking
- Vertels even kort wie je bent, wat je doet en hoe men jou (her)kent?
Vertel even kort wie je bent, oké daar gaan we! Mijn naam is Haley Willow Dawson en ik ben momenteel 25 jaar oud. Je kan mij herkennen als een blonde jongedame met soms blauwe en soms rode ogen. Ook heb ik een baantje in deze prachtige stad, ik heb de eer mij Sheriff van Beacon Hills te mogen noemen.

- Komt het vaak voor dat je in andermans achtergrondverhaal of profieltekst gaat neuzen?
Ja zeker! Wanneer ik op mijn tijdlijn of in de chat lees dat iemand een achtergrondverhaal heeft gemaakt of geüpdate, dan ga ik toch altijd wel even kijken! Ik ben te nieuwsgierig daarvoor haha, en het is gewoon leuk om de personages te leren kennen. Ook wanneer gebruikers nieuw zijn en ze hun profiel aan het opstellen zijn vind ik het leuk om mee te spieken. De ontwikkeling die het dan doormaakt is leuk om te zien, het wordt steeds uitgebreider.

Profieltekst algemeen
- Wat maakt een profieltekst nou echt goed?
Poeh, nou ik denk sowieso dat je het niet echt fout kan doen! Zolang het maar bij jouw karakter past is het altijd leuk om te zien. Dit kunnen vrolijke afbeeldingen zijn met een leuk muziekje eronder, of een rijtje met feitjes en karaktereigenschappen. Zolang het jou als personage maar een beetje omschrijft, zit je wel goed! ^^

Achtergrondverhaal algemeen
- Wat maakt dat je bij het lezen van een achtergrondverhaal niet kunt stoppen met lezen?
Ik zelf ben gevoelig voor goed geschreven, dramatische verhaallijnen! Het moet realistisch blijven dus niet honderd verschillende dingen die maar achter elkaar blijven gebeuren, maar als er een incident goed omschreven wordt kan ik daar erg van genieten. Een verloren vriendschap, een onbeantwoorde verliefdheid, of juist iets heel vrolijks als een avontuurlijke vakantie die je als tiener hebt gemaakt!
Zolang ik meegenomen wordt in het verhaal, een duidelijk beeld in mijn hoofd kan vormen van degene die erin betrokken zijn en mee kan leven met de geschreven emoties, heb je een goed verhaal geschreven!

- Wat is het allerleukste wat je ooit hebt gezien of gelezen wat betreft een achtergrondverhaal?
Jeetje ehm, ik heb zoveel leuke dingen gelezen! )Overigens zal ik die van jou dan hier niet benoemen, daar heb ik een traantje moeten laten) Nou ik vond het bijvoorbeeld erg leuk om te lezen hoe Valentina Othello het ontdekken en zijn van een Banshee verwerkte in haar achtergrondverhaal. Hoe het niet geaccepteerd werd om stemmen te horen, maar zij er eigenlijk alleen maar steun uit haalde. Ik vind dat een mooie positieve draai aan een anders negatief beladen onderwerp. Daar hou ik wel van, vind ik knap gedaan!

Eigen AV/PT
- Hoe ben jij tot het schrijven van je profieltekst gekomen?
Ik vond het leuk om zoveel mogelijk aspecten in mijn profieltekst te verwerken. Ik heb dus een stukje met een karakterbeschrijving, dingen die ze wel en niet leuk vind, maar ook een rijtje met feitjes. Zo kon ik met niet al te grote lappen tekst toch een redelijk beeld opzetten van wie Haley is en hoe ik wil dat ze overkomt!

- Hoe ben jij tot het schrijven van je achtergrondverhaal gekomen?
Ik had al vrij snel een beeld van hoe ik Haley wou hebben. Jong, maar al veel bereikt, ambitieus dus. Een pittig karakter, erg temperamentvol waardoor niet iedereen haar even goed aan zou kunnen, maar ze dingen wel geregeld krijgt! Gehard door dingen die ze mee heeft gemaakt, wat haar wel tot de leider heeft gevormd die ze vandaag is.

- Haley maakt veel mee, vanaf een jonge leeftijd. Waarom heb je ervoor gekozen om het levensverhaal van Haley vrij turbulent te laten verlopen?
Het begin van haar leven was juist erg rustig en fijn, een beetje het ideaalplaatje. Een fijn gezin, liefdevolle ouders, leuke vrienden en fijne vakanties! Ik vind drama schrijven namelijk het leukst wanneer het contrast groot is, dus hoe mooier het eerst was, hoe ‘leuker’ om het daarna volledig om te gooien. Vanaf haar 16e gaat ze inderdaad een moeilijk periode door, hierdoor wordt ze wat duisterder, wat harder. Dit is wat een deel van haar karakter vormt, het bepaald hoe ze opgroeit. Ik heb hier ook voor gekozen omdat Haley natuurlijk een überwolf is en voor deze evaluatie heeft ze wel een bijzonder moment nodig, een ontwikkeling die ze doorging.

- Je achtergrondverhaal eindigt nu met “Het duurde dan ook niet veel langer voordat Miles en zij iedereen bij elkaar hadden, een volwaardig team. Hun Gemeenschap voor Bovennatuurlijke wezens kon eindelijk open gaan en nu zou hun avontuur pas echt gaan beginnen!” Gaat jouw verhaal nog een vervolg krijgen?
Ja, dat ben ik wel van plan! Het staat al een lange tijd op mijn to do lijstje om mijn achtergrond uit te breiden, maar andere dingen hadden prioriteit haha. Maar nu ik vakantie heb is het wel de bedoeling dat ik hier eens een keer aan ga zitten! ^^

- Zou je hierover al een hersenspinsel willen delen, in het kader van wat voor iets we kunnen gaan verwachten?
Natuurlijk moet alles nog bijgeschreven worden wat er in deze eerste twee leerjaren zijn gebeurd! Hoe leuk en goed alles met de trainees gaat, het mysterieuze wezen wat toch echt wel een bedreiging was, Haley haar relatie die zich ontwikkeld heeft en nog een hoop meer dingen!
Je moet inloggen om te kunnen reageren
Milan Stark

Milan Stark leuke editie zeg! leuk interview ook!

Alisa James

Alisa James Oh!!! Leuke editie!!!

Ontmoetingsplaats voor Teen Wolf fans!

Word een deel van het leukste online Teen Wolf universum en ontmoet veel fantastische mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte